post

Дізнайтеся маленькі лайфхаки приготування найкращої та ароматної кави.

Якщо ви відноситесь до тих людей, які перед сном думають про ранкове горнятко кави. Якщо ви як і я обожнюєте каву, то ці поради стануть для вас корисними та незамінними у приготуванні кави. Незалежно від того, чи ваша ранкова кава є вирощеною у садибах чи просто придбаною готовою сумішшю, ці основні правила допоможуть Вам навчитись готувати ароматну каву не гірше за професійного баристу.

Правило 1. Купуйте свіжі кавові боби

Безсумнівно кава найкраща протягом кількох днів після обсмаження. Будьте обережні та не купуйте насипну каву з диспансерів у  супермаркетах. Кисень та яскраве світло – це найгірші ароматизатори для смаженої кави. Якщо магазин не сумлінно у продажі свіжої кави то зберігаючі трубки покриваються кавоварними оліями, які перетворюються на гарячу кислоту.

Лайфхак 1. У даному випадку кава, яка продаються у міцних вакуум-закупорених пакетах стане відмінним вибором.

 

 

Правило 2. Зберігайте кавові зерна свіжими

Завжди зберігайте відкриту каву в герметичному контейнері. Правильним вибором будуть скляні консервні банки або керамічні чохли для зберігання з гумовими прокладками. Ніколи не охолоджуйте (обсмажені боби пористі і легко забирають вологу та запахи їжі).

Лайфхак 2. Оптимальним вибором буде купувати свіжу герметично запаковану каву та зберігати її у закритих контейнарах при кімнатній температурі.

 

 

 

Правило 3. Вибирайте хорошу каву

Снобізм серед споживачів кави може конкурувати з тими, хто цінує вина, але факт, що дивовижний світ смаків кави чекає на будь-кого, хто бажає вийти за межі масових торгових марок.

Спеціальна кава Varanini, яка чітко визначає країну, регіон походження, може забезпечити життя дегустаційним досвідом. Бажано шукати 100% чистих бобів кави Арабіки.

Дешеві альтернативи можуть містити рослинні боби, які відзначаються високим вмістом кофеїну, але суворими ароматами.

Лайфхак 3. Купуйте каву на якій чітко зазначено її походження та склад.

Правило 4. Звертайте увагу на помол кави

Кава починає втрачати якість майже відразу після помолу. Найкращі дегустаційні сорти виготовляються з бобів, що мелять перед заварюванням. Знавці кави вважають за краще молоти в дорогих млинах (наприклад, Solis, Zassenhaus, Rancilio), але доступні електричні кавомолки (наприклад, Braun, Bodum), які будуть виконувати звичну роботу.

Лайфхак 4. Помол перед приготуванням дає більше смаку.)

 

 

 

Правило 5. Використовування хорошої води

Ніщо не може зруйнувати горнятко кави більше, ніж водопровідна вода з хлором або ароматизаторами.

Серйозні любителі кави використовують джерельну воду або фільтри з активованого вугілля / вуглецю на кранах. Примітка: розм’якшена або дистильована вода робить погану каву – мінерали у хорошій воді є важливими.

Лайфхак 5. У приготуванні кави використувуйте чисту воду

 

 

Правило 6. Уникайте дешевих фільтрів

Експерти відзначають, що дешеві паперові кавові фільтри дають гіршу каву. Шукайте фільтри з позначками “відбілено киснем” або “без діоксинів”.

Лайфхак 6. Використовуйте дорогі кавові фільтри

 

 

 

 

Правило 7. Не економ на каві

Стандартним способом для приготування кави належної міцності є 2 ложки ложки на 6 скляних унцій або близько 2/3/4 ложки ложки на 8-унційну чашку. Дехто любить використати менше кави та більш гарячу воду, щоб витягнути більше чашок з однієї кількості кави.

Лайфхак 7. Готуйте каву відповідної міцності.

 

 

 

Правило 8. Остерігайтесь тепла

Вода, яка занадто гаряча, витягує в каві гіркі сполуки, а не приємні аромати. Правильна температура заварювання становить 200 ° F, або близько 45 секунд від повного кипіння.

Найбільш хороші кавоварки регулюють це автоматично.

Після заварювання кави не чекайте, щоб кава отримала найкращі аромати.

Підігрівання, кипіння або тривале утримання на підігріваючому майданчику перетворить навіть найкращий кавовий напій у гіркий і неприємний смак.

Лайфхак 8. Пийте каву відразу після приготування та ніколи не підійгрівайте її.

Правило 9. Тримайте своє обладнання для приготування кави чистим

Чистіть контейнери та шліфувальні машини через кожні кілька тижнів, щоб видалити будь-яке жироутворення. Принаймні щомісяця, за допомогою вашої кавоварки, щоб розчистити будь-які родовища мінералів за допомогою спеціального засобу для чищення кавомашини.

Лайфхак 9. Доглядайте за кавомашиною  регулярно та лише з використанням спеціальних засобів для очишення кавомашини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *